عنوان الموضوع : طريقتى فى حفظ الدجاج *** تجهيزات رمضان *** طبق سعودي
مقدم من طرف منتديات بنت السعودية النسائي




مساء الخير حبيباتى

حبيت اليوم اشارك معكم بطريقتى فى حفظ الدجاج



لما بشترى كمية من ط§ظ„ط¯ط¬ط§ط¬ بفضل غسلها وتنظيفها جميعا

واشيلها بعضها فى كيسين او ثلاثة بدون اى اضافات للكبسات وغيرها

وباقى ط§ظ„ط¯ط¬ط§ط¬ اقسمه بالعدد اللى تبغيه بحيث كل قسم يكفيكى مرتين او ثلاثة

واتبل كل جزئ بتتبيلة مختلفة ثم اضعها فى صنية وادخلها الفريزر الى ان تجمد تماما ثم اقسمها الى اكياس كل كيس يكفيكى مرة

وعند الاستخدام اخرجها مباشرة من الفريزر وارصها فى صنية واضعها فى متوسط الحرارة

واتركها نصف ساعة زيادة فى الفرن يعنى لو ط§ظ„ط¯ط¬ط§ط¬ يأخذ ساعة فى السوا اتركها ساعة ونصف تقريبا مع ملاحظتها طبعا واذا اتحمرت قبل النضج غطيها بورق القصدير


وممكن تخرجيها قبل ما تستخدميها لتفك قبل ادخالها الفرن لو عندك وقت كافى



وانا هنا تبلتها بتتبيلتين

الاولى فرمت فى الفود بروسيسور بصل وثوم وملح وفلفل وقرفة وحبهان وبابريكا

وتبلت بيهم ط§ظ„ط¯ط¬ط§ط¬ جيدا ورصيتهم فى الصينية







وهنا تتبيلة التندورى

زبادى وبهارات التندورى وثوم مفروم وزنجبيل مفروم وعصير ليمون

وهنا وضعتها فى الصينية ووضعتها فى الفريزى







وهنا بعد ما تفرزنت






اتنى ان فكرتى تكون عجبتكم

مع تحياتى واحترامى للجميع





>>>>> ردود الأعضـــــــــــــــــــاء على الموضوع <<<<<
==================================

>>>> الرد الأول :
مشكوووووووووووره فكره حلووووووه

يااحلوه

__________________________________________________ __________

>>>> الرد الثاني :
روووووعه ماشااااء الله فكره حلوووووه

__________________________________________________ __________

>>>> الرد الثالث :
افكار راااائعه يا شوشو

وتنفع فى رمضان والزنقات

مشكوره يا قمر جزاك الله كل خير

__________________________________________________ __________

>>>> الرد الرابع :


__________________________________________________ __________

>>>> الرد الخامس :