عنوان الموضوع : بليييييييز ساعدوني من المطبخ السعودي
مقدم من طرف منتديات بنت السعودية النسائي
شلونكم بنات محتاجه مساعده منكم اذا ممكن
تعلموني طريقه محروق صبعه اللي مع الخبز الايراني أو اللبناني
وأكون شاكره لكمـــــــ
>>>>> ردود الأعضـــــــــــــــــــاء على الموضوع <<<<<
==================================
>>>> الرد الأول :
بصى حبيبتى انا بحثت عن الطريقة والمقادير ووصلت للطريقة دى
وان شاء الله تكون اللى انت عايزاها
كوب عدس (حب)
4 كوب ماء
ملعقة كمون
1 كوب معكرونة شرائح عريضة
2/1 ملعقة صغيرة سماق
عصير ليمونة
ملح حسب الرغبة
1 ملعقة صغيرة دبس رمان (اختياري)
3 بصلات حجم وسط
3 أسنان ثوم
2 ملعقة كزبرة خضراء مفرومة
1 رغيف خبز عربي للتزين
1 ملعقة صغيرة كزبرة خضراء مفرومة للتزين
الطريقة
يوضع كوب العدس مع 4 أكواب من الماء وملعقة الكمون المطحون فوق النار ويترك حتى يغلي الماء. .1
توطى النار تحت العدس ويوضع غطاء للطنجرة وتترك على النار حتى يستوي العدس وتتفتح بعض حباته (تقريبا ساعة). .2
نسلق المعكرونة بحيث تستوي نصف استواء فقط ثم ترفع عن النار وتصفى وتضاف للعدس. تخلط المعكرونة مع العدس وتوضع الطنجرة على نار خفيفة حتى يتم استواء المعكرونة. .3
يضاف عصير الليمون والسماق والملح ودبس الرمان الى المعكرونة وتترك على النار لعدة دقائق اضافية. .4
ملاحظة: يراعى الا يجف الماء تماما ويمكن اضافة القليل من الماء عند الحاجة.
نقطع البصل الى شرائح رفيعة ثم نقلي البصل في قليل من الزيت حتى يتحمر. .5
نقطع الخبز الى مكعبات ونحمصها أو نقليها في قليل من الزيت (ويفضل زيت الزيتون). .6
ندق الثوم أو نبشره ناعم ونقليه في القليل من زيت الزيتون مع الكزبرة والقليل من الملح حتى يتحمر الثوم قليلا ثم نخلطه مع 3/2 البصل المحمر ونقلبهم مع المكرونة. .7
يوضع الحراق اصبعه في صحن التقديم ويزين بباقي البصل المحمر وبالخبز والكزبرة الخضراء المفرومة. .8
__________________________________________________ __________
>>>> الرد الثاني :
مشكوره أختي مكرونه تعبتج معاي ، أنا الحين سويت المحروق صبعه اعتمدت
على ذاكرتي سويت مرق لحم والخضروات ولما أستوى اللحم قطعت الخبز الايراني
وضفتها مع المرق الصراحه روووووووعه ، بس الطريقه اللي ذكرتيها أول مره أعرفها
ان شاء الله بجربها واذا وحده من البنات تحب تذكرلي طرق أخرى يا ليت ومشكورييين
__________________________________________________ __________
>>>> الرد الثالث :
لا شكر على واجب غياب
وكمان لقيت عندى طريقة منال العالم
3 كوب دقيق - 1 وربع كوب ماء 2/1 معلقة ملح
دى عجينة المكرونة يمكن استبدالها بمكرونة شرايط
2 كوب عدس بنى -2 معلقة صغيرة ملح -2/1 كوب تمر هندى - 3 معلقة كبيرة عصير ليمون - 6 بصل جوانح رقيقة - 6 فص توم مهروس - 3 رغيف مقطع قطع صغيرة - زيت للقلى - رمان - كزبرة خضرا
1- نحط الدقيق وحوالى 2/1 ملعقة صغيرة ملح وشوية ماية حتى تتكون العجينة ونسيبها ترتاح حوالى نص ساعة .
2- نفرد العجينة ونرشها بالدقيق ونقطعها شرايط زى المكرونة الفيتوتشينى ونرش عليها دقيق ثم تقطع مربعات صغيرة.
3- نغسل العدس ونسلقه فى ماية ونحط حوالى 2/1 كوب تمر هندى العصير ونحط عصير الليمون ونحط العجين اللى قطعناه كل ده على العدس ونخليه يستوى على النار حتى يتشرب واذا كان طخين شوية ممكن نزود حبه مايه
4 - البصل الجوانح نحطه فى طبق واسع ونرش عليه حبه دقيق صغيرين ونقلبه ثم يقلى ويوضع على العدس وناخذ الثوم المهروس حوالى نص الكمية ونضيف ايضا على العدس
5- باقى كمية الثوم نحطهم على الكسبرة الخضرا علشان التزيين ونحط حبه زيت زيتون سخنين وكذلك رمان كل ده للوجه
__________________________________________________ __________
>>>> الرد الرابع :
__________________________________________________ __________
>>>> الرد الخامس :