عنوان الموضوع : مخلل السى فود وسلطة البقوليات وسلطة خضار من مطبخي
مقدم من طرف منتديات بنت السعودية النسائي
كيفكم حبيباتى انا اليوم جايبه مجموعه مقبلات مختلفه
اولا مخلل ط§ظ„ط³ظ‰ فود
المقادير
نصف كيلو مأكولات بحريه منوعه صغيره ( جمبري - كاليمارى .......... )
مجموعه بهارات صحيحه ( قرفه - حبهان - قرنفل - كزبره - ورق غار - فلفل اسود )
ملعقه كبيره زيت زيتون
كوب خل - كوب ماء مع ملح ( يكون ملوحته وسط )
الطريقه
نحمص البهارات فى الزيت
نضيف الخل مع الماء المملح
نتركه يغلى قليلا وبعدين نطفئ النار ونتركه يبرد
وفى هذا الوقت نضع ط§ظ„ط³ظ‰ فود فى مقلاه تيفال بدون اى ماده دهنيه او ماء لنتخلص من الماء الذائد والزفاره
نتركه ليجف
نتركه ليبرد ثم نضعه فى برطمان زجاجى نظيف
ونضع عليه خليط البهارات وقليل من زيت الزيتون على الوجه
ونتركه على الاقل اسبوع قبل التقديم
وبالهنا والشفا
ملحوظه مهمه
للحفاظ على اى ظ…ط®ظ„ظ„ وعدم تكوين طبقه بيضاء من اعلى ضعى قليل من الزيت على وجه البرطمان حتى لو ظ…ط®ظ„ظ„ شريتيه جاهز وبالطريقه دى تقدرى بالاحتفاظ بالمخلل سليم اطول فتره ممكنه ( اشهر ) خارج الثلاجه
والدتى رحمها الله كانت بتحتفظ بالمخلل خارج الثلاجه و من غير ما يفسد ولا اى شئ فهى فعلا طريقه مجرررررررررربه ومضمونه بإذن الله
ثانيا سلطه البقوليات
من اختراااااااعى
انا استخدمت علبه حمص مع علبه فاصوليا حمراء
وقطعت بصله حمراء صغيره ونصف حبه فلفل احمر وفلفل اخضر
وملح وفلفل اسود وكمون
وملعقه كبيره زيت زيتون مع عصير ليمونه
وخبز محمص للتزين
الطريقه
وضعت جميع المقادير مع بعض ما عدا الخبز المحمص
وزينتهم بالخبز المحمص
وبالهنا والشفا
يتبع
>>>>> ردود الأعضـــــــــــــــــــاء على الموضوع <<<<<
==================================
>>>> الرد الأول :
ثالثا شوربه الخضروات
طبعا الكل عارف بنعملها كيف
لكن عندى بعض الاسرار قالتها لى صديقتى جزاها الله خير
وطعمهااااا بيكون رووووووووووعه
ياللا نبتدى بسم الله
نقطع الخضار اللى تبغيه
ونضعه فى مرقه مغليه ( دجاج او لحم اللى متوفر عندك ) وطبعا بتكون مبهره ومملحه من قبل
ونضيف عليهم ملعقه صغيره صلصه طماطم ومعهم كمان حبه طماطم مبشوره
![]()
ونتركهم لينضج الخضار نصف نضج
وبعدين نضيف علبه فاصوليا حمراء ومكرونه
صغيييييييييره ( لسان عصفور او شعريه او اى مكرونه صغيره ) انا استخدمت هنا مكرونه الحروف الهجائيه عشان افرح الاولاد
وقبل تمام لنضج بخمس دقائق نضيف على الشوربه عصير ليمونه
يفضل تركها على الاقل ساعه قبل التقديم ( تعطيك طعم الذذذذذذذذ)
وبالهنا والشفا
رابعا شوربه البروكلى مع الكريمه
الطريق دى كمان من اختراعى
الكميه حسب الرغبه
نقطع البروكلى صغير ونضعه فى قليل من الماء المغلى مع مكعب ماجى ( يوصل لغايه نصف او ثلاث اربع البروكلى تقريبا )
شايفه الماء قليل كيف
ونتركه ينضج ثلاث اربع نضج
شايفه الماء زاد ازاى
نذيب ملعقه دقيق مع الحليب
ونضيف الكريمه على الحليب بنسبه ( الحليب ثلاث ارباع والكريمه الربع )
نضيف الخليط للبروكلى لتمام النضج
وبالهنا والشفا
فكره أخرى
ممكن تخلطى الشوربه فى خلاط الكاس لتحصلى على شوربه كريمى
يتبع
__________________________________________________ __________
>>>> الرد الثاني :
خامسا العجه المبتكره
دى كمان واحده من اختراعاتى
المقادير مع الطريقه
بيضتين مع نصف كوب زبادى مع ملح وفلفل وبهارات مشكله ( اللى متوفر عندك )
نضربهم مع بعض ونضيف عليهم نصف كوب دقيق مع ربع ملعقه صغيره بيكنج صودا
ونقلبهم جيدا
الباقى بقى مثل ما تحبى
انا ضفت جزر مبشور وقطع رومى كان باقى عندى
من اليوم اللى قبله
نأخذ بالملعقه ونقليه فى الزيت
وبالهنا والشفا
ودى انا عملتها بالبقوليات
ودى بالقرنبيط ( الزهره ) وطماطم مبشوره
وبالهنا والشفا
يارب تفانينى تكون عجبتكم
محبتى واحترامى وتقديري للجميع
__________________________________________________ __________
>>>> الرد الثالث :
مبدعه يا قمر نتمنى منك المزيد من التقدم الله يعطيكي العافيه
__________________________________________________ __________
>>>> الرد الرابع :
__________________________________________________ __________
>>>> الرد الخامس :