عنوان الموضوع : البقلاويز ( مشاركتي الرابعه باسبوع البحريات ) طبخ سعودي
مقدم من طرف منتديات بنت السعودية النسائي

كيفكم حبيباتي الغاليات
مين بتحب الازأزه
اظن كلنا واكلة النهارده عاوزه تشمير
عشان نعرف نأزأز كويس

مقاديرنا وطريقتنا مافيش اسهل منها
نجيب ط§ظ„ط¨ظ‚ظ„ط§ظˆظٹط² الطازه ضروري
نغسله كويس جدا بغمره بالماء ونشله اكتر من مره عشان ينظف من الرمل على فكره لو كان طازه ممكن يتاكل دون طبخ فقط يغسل جيدا ويتبل ويعصر عليه ليمون كتير
مثل ام الخلول يامصريين
نسخن مقلاه ع النار نسيح فصين مستكه مع قليل من الزيت او الزبده ثم شرائح توم دون تغيير لونه ثم ط§ظ„ط¨ظ‚ظ„ط§ظˆظٹط² وطماطم وبصله مشقوقين من الوسط قرن فلفل كل ده على نار عاليه مش عاوزين ميه كتير هتلاقيه فتح معاك يتبل بالملح والفلفل والكمون والليمون ويقدم بالعافيه مرشوش عليه كزبره خضراء مع خبز ابيض وطبق طحينه تمام وعيشوا حياتكوا


يال يالؤلؤ طبقك جاهز شمري وتعالي نتسلى
اضافه لباقي الاطباق البحريه



طبتم حبيباتي وطابت ايامكم واكلاتكم
>>>>> ردود الأعضـــــــــــــــــــاء على الموضوع <<<<<
==================================
>>>> الرد الأول :
مشالله يا مؤمنه
بصراحه اول مره اعرف اسمو بقلاويز
المهم ما وريتينا كيف بكون لما بيتاكل
لانو بشوفو هنا بالمسمكه بس بكون لونو اسود وبياكلوه ني بدون طبخ
بصراحه عمري ما جربته لانو شكلو غريب بس اوصفيلي طعمو كيف بكون
__________________________________________________ __________
>>>> الرد الثاني :
يسلممممممممممممو
__________________________________________________ __________
>>>> الرد الثالث :
المشاركة الأصلية كتبت بواسطة حنان حنو
مشالله يا مؤمنه
بصراحه اول مره اعرف اسمو بقلاويز
المهم ما وريتينا كيف بكون لما بيتاكل
لانو بشوفو هنا بالمسمكه بس بكون لونو اسود وبياكلوه ني بدون طبخ
بصراحه عمري ما جربته لانو شكلو غريب بس اوصفيلي طعمو كيف بكون
تسلمو ياحنون ع المرور
الحمد لله انك عرفتي اسمه والكبير منه اسمه جندوفلي وطعمه بالنسبه لي راااااائع
وانا ذكرت انه ممكن يتاكل ني بدون طبخ وانا بحبه كده اكتر
بس المهم يكون فريش ونكتر من الليمون
__________________________________________________ __________
>>>> الرد الرابع :
__________________________________________________ __________
>>>> الرد الخامس :