عنوان الموضوع : مشاركتي (9) في مطعمنا ف رمضان *_^ من مطبخي
مقدم من طرف منتديات بنت السعودية النسائي
بسم الله الرحمن الرحيم
مسأأأأأأأأأكم وصبأأأأأأأأأحكم
مشاركتي الثامنة ان شاء الله تعجبكم يااااارب
الاطباق
شورربة حب بالحمه ، سمبوسه البف بالحمه ، صينية توست بالتونة ، سلطة الفتوش ، قطايف، تمر خلاص ورطب ، لبن وعصيرات
طريقة ومقادير الشوربه
شوربة الحب بالحمه
كميه من لحم الغنم ، بصله مقطع مكعبات ، تلات حبات طماطم مفرومه ناعمه ، ملعقه معجون طماطم ، سمن ، بهارت مشكله مطحونه ( كمون وفلفل السود وكزبره قرفه ) حبات من القرفه وشيبه ورق الغار وليمون ناشف، وماء مغلي ، وكوب حب مغسول، وملح حسب الرغبه
الطريقة
ناخد لحمه ونغسله ونحطها في قدر الضغط ونحط السمن والبصل ونحركه نحط طماطم المعجون الطماطم والبهارات الناعمه وبهارات الصحيحه ونقلبها وتركها ربع ساعه ونجيب شوربة الحب وحطها ونقلبها وبعدين نحط المويه على
سمبوسة البف
طريقة ولمقادير
كاستين ونصف دقيق، فنجان قهوة زيت ، ماء فاتر ، ذرة ملح
طريقة
ناخد الدقيق والزيت ونخلطه في العجانه ونصب المويه
شويه شويه حتى تتماسكك العجينة مع بعض وتصير قاسيه
نفردها بالفراده او مكينة الفرد ونحشهاا بالحشوه وتقلى في زيت غزير
طريقة لحمة السمبوسه
ناخد الحمه ونحط عليها بصل وتوم وكزبره وشبت وبقدونس
مفروم وعليها بهارات وملح ونحمسهااا مع بعض على نار وتركها تستوي وحتى تنشف وناخد شويه من الشبت ونرش عليها تصيرله طعم احلى وبس
ايدام ازقني
حبه دجاجه كامل مقطعه صغار ، حبتين بصل كبار مقطعه شرائحه ، تلاته حبات طماطم مقطعه مكعبات ، كميه من سمن
بهارات مشكله وفلفل حااااااار ، توم مفروم ناعم ، بيض مسلوق حسب الرغبه انا ستخدمة تلاته حبات ، ملعقتين معجون طماطم
طريقة
ناخد البصل والسمن ونحركه لمن يصير لونه ذهبي او محمر
ياخد وقت تقريبا ربع ساعه لنو كمية البصل كتيره وبعدين
نحط الدجاجه والتوم ونحركه حتى تصبح لونه دهبيه
ونضيف البهارات والملح ومعجون الطماطم واخرشي الطماطم
نقلبهاااا ونتركها على نار هادئه حتى تستوي واخر شي نحط البيض المسلوق ونتركه دقيقتين حتى ياخد طعم وتقدم
صينية التوست بالتونه
طريقة والمقادير
كيس توست مقطع الحواف ، علبتين توته ، طماطم مفرومه
بصله مفرومه ، توم مفروم ، زيت ، ملعقتين معجون طماطم
ملعقتين معجون طماطم ، نصف كاسه مويه، بهارات
الصلصله اللبيضه
ملعقتين مايونيز ن تلاته ملاعق جبنية سائله كرافت ، علبت
جبنة كرافت علب ، علبة قشطة كبيره الونه او التاج
الطريقة
ناخد البصل ونشوحه مع الزيت والتوم ونضيف المعجون الطامطم الطماطم المفرومه ونخليها تتتسبك نضيف البهارات
والملح والتونه ونتركهاا تتسبك شويه ونضيف نصف كاس موايه
نرص نصف الخبز التوست في صينية زجاج
ونحط الحشوة التونه انا حطية المويه على التونه عشين يصير لين الخبز
نحط طبقة تانه من التوست اخرشي نخلط الصلصله ونحطها على التوست ونحمره بس من فوق ماحتاج من تحت ونرش سماق على حسب الذوق
القطايف
العجنة جاهزه ناخده من مخبز الحشوه كانت جبنة تشدر وجبنة كيري قليته في زيت غزير رشية عليها شيره تقيله وقدمته






ان شاء الله تعجبكم السفره ياررب
تقبل الله صياما وقياما 
>>>>> ردود الأعضـــــــــــــــــــاء على الموضوع <<<<<
==================================
>>>> الرد الأول :
ماشاء الله ..
روووووووووووووعه
تسلم ايديك يالغلا ...
بالهناء و العافيه .....
__________________________________________________ __________
>>>> الرد الثاني :
ماشاء الله تسلم الايادي جنو
هنا وعافية عليكم ياقمر
بارك الله في مجهودك الرائع .
__________________________________________________ __________
>>>> الرد الثالث :
بالعافيه عليكم
ورائعه يا جنون
بس الزقني وش معناها و اش اصلها ؟ حبيتها هههه
تسلم يديك
__________________________________________________ __________
>>>> الرد الرابع :
__________________________________________________ __________
>>>> الرد الخامس :